Salata de mazare cu menta se poate descrie in cateva cuvinte: proaspata, sanatoasa si … verde. Este o salata calda potrivita pentru o cina vegetariana satioasa si completa din punct de vedere nutritional. Salata de mazare cu menta are tot ce ii trebuie ca sa devina una dintre preferatele tale si se pregateste foarte repede. Secretul este sa folosesti menta proaspata (din ghiveciul de pe pervazul ferestrei din bucatarie), dar nu pierde foarte mult daca folosesti, de nevoie, menta uscata. Ca sa pregatesti doua portii mari de salata de mazare cu menta ai nevoie de 500 de grame de mazare, un ardei iute rosu, doi catei de usturoi, trei linguri de ulei, sucul de la jumatate de lamaie, sare si piper, o mana de menta proaspata sau o lingura de menta uscata, doua bile de mozzarella. Pune un deget de apa la fiert, intr-o oala. Cand fierbe, pune mazarea. Fierbe totul, la foc mic, cinci minute, dupa ce reincepe sa clocoteasca. Cand este fiarta scurge apa si trece mazarea sub un dus de apa rece ca sa-si pastreze culoarea. Toaca usturoiul fin. Pune ulei la incins si caleste usturoiul putin. Adauga mazarea si amesteca totul la foc iute cateva minute. Da deoparte si stinge cu sucul de lamaie. Adauga ardeiul iute si menta. Pune salata in vasul pentru servit si aseza deasupra bucatele de mozzarella. Amesteca usor, sa se combine, si serveste salata de mazare cu menta imediat, cu felii de paine prajita.