Salata din legume verzi este tema pentru acasa pe care o ai pentru azi de la dietetik.ro. Este o combinatie monocroma, dar absolut delicioasa si foarte sanatoasa. Ca sa o faci ai nevoie de 500 de grame de mazare verde din conserva, 500 de grame de fasole fideluta, verde, tot din conserva, doua legaturi de ceapa verde sau ceapa rosie, o legatura mare de marar si un varf de lingurita de seminte de marar (sau de chimen, sau de susan), o lingura de ulei, sare, piper si suc proaspat de lamaie. Ingredientele sunt pentru patru portii mari, dar numarul de calorii fiind redus, cantitata de salata din farfuria ta este la liber. Alege conserve preparate in apa, simple fara sodiu sau pe cele in vid. Poti sa folosesti si legume proaspete sau congelate, caz in care trebuie sa le fierbi (la abur este cel mai bine sau pur si simplu sa le arunci intr-un deget de apa care clocoteste, si sa acoperi oala cu capac – le lasi pe foc mic, dupa ce incepe sa clocoteasca, pentru zece minute, fara sa ridici capacul – si se fierb perfect!) Spala bine mazarea si fasolea verde (din conserva si racoreste sub jet de apa legumele fierte), si amesteca-le intr-un castron. Adauga ceapa tocata marunt, mararul tocat fin si semintele. Amesteca din nou si adauga ulei, sare, piper si sucul de lamaie. Serveste salata imediat, cu paine prajita. Ca de fiecare data te indemnam sa-ti folosesti imaginatia si sa dai frau poftelor. Poti adauga in salata si un ardei iute mic, o mana de fulgi de migdale sau nuci maruntite. Poti face o maioneze de usturori pe care sa o subtiezi cu lapte sau iaurt si care poate sa fie un excelent dressing pentru salata.