Ai folosit pana acum boabe de sorg in retetele tale? Daca nu, nu este de mirare. Pur si simplu noi nu am descoperit inca aceasta planta fantastica, atat de cunoscuta in bucataria tunisiana. Insa putem remedia situatia, mai ales daca ne-am saturat de quinoa si orez. Cate ceva despre boabele de sorg. In primul rand nu au gluten si pot inlocui cu succes faina de grau in preparatele traditionale. Asa ca, daca ocoliti glutenul, sorgul este solutia. Valoarea sa nutritiva este apropiata de cea a porumbului, insa cu cateva beneficii, este bogat in antioxidanti si beta-caroten. Ingrediente pentru salata cu boabe de sorg Pentru a face aceasta salata ai nevoie de rosii cherry, de rucola si de boabe de sorg. Va avea un gust extrem de interesant datorita acestei combinatii. Rosiile sunt un pic dulci, rucola este un pic amaruie si boabele de sorg vor da toata consistenta de care ai nevoie. Mai adauga si lamaie si branza feta. Cum se prepara Vestea mai putin buna este ca boabele de sorg nu se prepara prea usor. Ele trebuie sa fiarba aproape o ora inainte de a fi consumate. Foloseste o cana de boabe de sorg la 3 cani de apa si fierbe totul la temperatura mica. Da drumul la cuptor sa fie incins. Ia o mana de rosii cherry, o lingura de ulei de masline si un pic de sare si pune-le pe o tava acoperita de o hartie de copt. Rosiile au nevoie de cam 18 minute ca sa ajunga la savoarea dorita. Cand boabele de sorg sunt fierte le scurgi de apa si le pui intr-un castron. Adaugi deasupra rosiile, rucola, branza feta, ulei de masline si lamaie. Sa stii ca si un pic de usturoi maruntit este indicat pentru un gust mai interesant. Si uite asa ai obtinut o salata hranitoare si sanatoasa. Pofta mare! Sursa