Salata de vinete si ardei se face usor si este foarte buna. Ingrediente: – 1 kg vinete proaspete; – 4-5 ardei grasi (rosii de preferinta); – o jumatate de ceapa mica/ 1-2 catei de usturoi; – sare, piper dupa gust; – 50 ml ulei de masline. Mod de preparare: Coacem vinetele pe plita si la fel procedam si cu ardeii. Daca gasim ardei rosii, salata va fi mai aspectuasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se curata foarte bine de coaja arsa. Se lasa cel putin 1 ora in frigider, acoperite cu o folie de plastic. In acest timp ele vor lasa o zeama maronie pe care o vom arunca. Vinetele se toaca cu un cutit, mai mare sau mai marunt, dupa preferinte. Se poate folosi si robotul de bucatarie daca dorim sa obtinem o pasta fina. Ardeii se toaca cu cutitul ceva mai mare. Amestecam cele doua ingrediente. O jumatate de ceapa mica (sau dupa gust) se da prin razatoarea mica si se amesteca in salata. Apoi, adaugam uleiul, cate putin amestecand in continuu cu mixerul, ca la maioneza. La final adugam sare si piper dupa gust. Se serveste rece, pe paine prajita. Daca nu va place ceapa, o puteti inlocui cu 2-3 catei de usturoi pe care ii puteti rade dupa aceeasi metoda. 100 de g de salata de vinete contine: 70 calorii, 1,1 g proteine, 2,3 g lipide, 2,4 g carbohidrati.