Pietele sunt pline inca de verdeturi de toamna iar spanacul proaspat se gaseste din belsug. Nu e foarte scump si e foarte sanatos continand multe vitamine si minerale. Ar fi pacat sa ratam momentul, asa ca va propun o salata delicioasa cu ajutorul careia vom putea profita din plin de aceste daruri de toamna. Renuntati la branza daca tineti post. Ingrediente: – o mana de frunze proaspete de spanac; – jumatate de castravete Fabio; – o para; – frunze proaspete de marar si oregano; – seminte de floarea soarelui (crude); – un gogosar mic; – ulei de masline extravirgin; – zeama de lamaie; – branza dulce light; – sare si piper dupa gust. Mod de preparare: Nu este mare lucru de facut la salata asta. Trebuie doar sa spalati bine sapanacul si legumele, sa le taiati felii subtiri pe acestea din urma si sa le amestecati cu grija intr-un vas. Adauagati ierburi proaspete (eu am pus marar din gradina si oregano din ghiveci). Am presarat seminte de floarea soarelui neprajite si am stropit cu ulei de masline extravirgin si zeama de la jumatate de lamaie mica. Am presarat si cateva bucati de branza dulce light. Si gata! Se serveste imediat. 100 de g de salata de spanac cu pere si branza contine: 38 de calorii, 2,1 grame de proteine, 0,4 grame de lipide si 4,2 grame de carbohidrati. Pofta buna!