Am gasit sfecla rosie la piata si am cumparat cateva bucati. De obicei, salata asta nu o pregatesc pentru conservare. Sfecla rosie se gaseste aproape tot timpul anului si o pot pregati imediat, doar atunci cand avem nevoie. Salata de sfecla rosie este foarte usor de facut. De aceea nu cred ca merita sa o cumparati gata facuta, in principal, pentru faptul ca este saturata de conservanti si alti aditivi alimentari. Ingrediente: 2-3 bucati sfecla rosie seminte de chimen hrean ras sare otet Este recomandat sa alegeti sfecla mai mica, pentru ca se fierbe mai usor. Se spala foarte bine si se pune la fiert in multa apa, cu tot cu coaja. Radacinile de sfecla nu trebuie taiate in doua sau in patru, pentru ca isi pierd din gust si savoare. Se lasa la fiert sub capac aproximativ 3 ore, in functie de dimensiuni. Sunt gata cand furculita trece usor prin ele. Se lasa la racit si apoi se curata de coaja. Se taie cubulete, baghete, rondele sau cum doriti. Se pot da prin razatoare daca asa va place. Se face un dressing din apa, sare, otet, chimen. La o cana de apa, se pune o lingurita de sare, 3 linguri de otet (eu folosesc otet de mere) si cateva seminte de chimen. Se amesteca bine, se toarna peste salata. Daca doriti, puteti adauga si hreanul odata cu dressing-ul, dupa gust. Mie imi place sa il adaug in momentul servirii pentru a-si pastra culaoarea si aroma intacte.