Salata de pui

Salata de pui

Ingrediente:
– ¼  cana supa de pui
– 2 linguri otet
– 1 lingura sos de peste
– 1 lingura os de soia
– 1 lingura usturoi pisat
– 2 lingurite zahar
– 500 grame piept de pui (preferabil bucatile mai fragede)
– 1 lingura ulei de alune
– 4 cani amestec de salata
– ¼ cana busuioc proaspat taiat marunt
– ½ cana ceapa rosie tocata
– 2 linguri alune tocate, fara sare
– optional-felii de lamaie verde

Mod de preparare:

Primele 6 ingrediente se combina intr-un vas peste care se adauga puiul si se lasa 3 minute.
Intr-o tigaie se pune la incins uleiul si se adauga puiul si se gateste pe fiecare parte cate 4  minute. Peste pui, in tigaie se toarna sosul in care a stat puiul, se reduce focul si se lasa 1 minut, sau pana cand sosul incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc. Intr-un vas mare se combina mix-ul de salata cu busuiocul, se adauga puiul cu sosul si se amesteca bine. In 4 farfurii se aseaza salata peste care se adauga ceapa si alunele, Se serveste imediat, evetual cu feliile de lamaie verde.

Informatii nutritionale:
Portii: 4
Calorii:214; Grasimi:7.2g; Proteine:29.1g; Fibre:2g; Carbohidrati:8g.

Pofta buna!