De cand da firul ierbii si pana toamna tarziu imi place sa ma hranesc cu cat mai multe salate. Este posibil ca intr-o viata anterioara sa fii fost un animal ierbivor. Salata despre care va voi povesti mai jos este una care satisface toate gusturile, este extrem de satioasa si plina de vitamine. Salata de pui cu broccoli si sfecla si sos pesto Timp de preparare: 30 minute 4 portii 350 calorii/portie Ingrediente: 250 grame brocoli fiert foarte putin 2 linguri ulei de rapita (sau ulei de masline) 3 bucati de piept de pui fata piele (aproximativ 300 de grame) 1 ceapa rosie taiata julien 100 grame nasturel 2 radacini de sfecla (aproximativ 175 grame) decojite si taiate julien sau razuite 1 lingurita de seminte Sos pesto: O legatura de busuioc 1 avocado O jumatate de catel de usturoi 25 grame miez de nuca maruntit 1 lingura ulei de rapita Sucul si coaja de la o lamaie Mod de preparare: Pune o oala cu apa la fiert si cand da in clocot adauga broccoli. Lasa-l sa fiarba 2 minute, iar apoi scoate-l intr-un vas cu apa rece. Pune o tigaie mare pe foc si caleste in ea broccoli cu o jumatate de lingura de ulei, timp de 2-3 minute, pana ce se prajeste putin pe fiecare parte. Apoi lasa totul la racit. Unge carnea cu restul de ulei, asezoneaza cu sare si piper si frige pieptul de pui 3-4 minute pe fiecare parte, intr-o tigaie. Lasa-l sa se raceasca, iar apoi feliaza-l. Intre timp te poti apuca de sosul pesto: intr-un vas de blender pune frunzele de busuioc, avocado, usturoiul, nucile, uleiul, o lingura de suc de lamaie, 2-3 linguri de apa, sare si piper. Mixeaza totul pana ce obtii o pasta pe care o poti transfera intr-un bol de servit. Restul de suc de lamaie toarna-l peste ceapa tocata si lasa-l cateva minute. Intr-un bol larg pune nasturelul, broccoli si ceapa inmuiata in suc de lamaie. Deasupra aseaza sfecla razuita si pieptul de pui. Apoi mai poti pune cateva frunze de busuioc, coaja de lamaie si semintele. Serveste totul impreuna cu sosul de avocado.