Salata de portocale, avocado si rosii

Salata de portocale, avocado si rosii

Acesta salata de portocale, avocado si rosii este ca un amestec de iarna cu primavara si este dedicata celor care asteapta cu nerabdare primavara. O portie din aceasta salata, din pacate, nu o sa aduca soarele pe cer si nici nu o sa faca copacii sa infloreasca dar, cu siguranta, o sa-ti aduca zambetul pe buze.

Salata de portocale, avocado si rosii se face foarte repede, este foarte buna simpla, ca o mancare in sine,  alaturi de o felie de paine prajita, dar este si o garnitura delicioasa pentru carne, legume la cuptor sau peste.

Pentru doua portii mari de salata de portocale, avocado si rosii, fiecare cu vreo 170 de calorii, ai nevoie de doua-trei portocale mari, proaspete si zemoase, un avocado si vreo 15 rosii cherry (pentru ca fiind inca iarna acestea sunt singurele rosii care au gust de rosii).

Mai ai nevoie de o lingura de suc proaspat de lamaie, sare si piper, trei linguri cu ulei, doua lingurite de otet basamic, putin tarhon uscat, o latura de patrunjel proaspat si o mana de branza rasa.

Curata portocalele, folosind un cutit ca sa inalaturi si partea alba. Taie-le felii. Taie rosiile in doua sau in patru, dupa cat sunt de mari si avocado in felii subtiri. Aseza-le pe toate impreuna, in straturi.

Amesteca uleiul, otetul balsamic, sucul de lamaie, sare si piper. Adauga putina apa si pune dressing-ul peste fructe (in fapt si rosiile tot fructe sunt). Presara deasupra piper proaspat macinat, patrunjel tocat si branza rasa. Serveste imediat si zambeste!