O reteta excelenta pentruovo-lacto-vegetarieni, pentru iubitorii de branza si pentru cei care au nevoie de orez in dieta. Salata cu orez este rapid de preparat si e o adevarata cura de vitamine si proteine. Ingrediente pentru 6-8 portii de salata cu orez: -1 salata verde (rupta marunt) -2 cani cu orez gatit, -1/2 de cana cu porumb gatit, -1 cana cu felii de castravete, -1 cana cu ardei (rosu sau verde, taiat marunt), -1 cana cu morcov (taiat marunt), -1 cana cu bucati de branza sau cascaval (Edam, Monterey sau cascaval afumat taiat bucati). -3 oua fierte tari, taiate pe jumatate (optional). Pentru cei care nu mananca lacatate, branza se poate inlocui cu succes cu tofu, mai ales cu un tofu marinat, si se poate lesne renunta la oua. Mod de preparare salata cu orez Rupe salata bucatele (daca o tai devine amaruie si isi piere din vitamine). Amesteca orezul cu porumbul si pune amestecul in centrul platoului. Pune jumatate de castravete pe o parte a platoului si cealalta pe partea opusa platoului. Pune pe platou felii alternative de morcovi, ardei, branza (optional), astfel incat sa ai cat mai multa culoare in farfurie. Salata va fi amestecata de fiecare in parte. Nu uita ca frunzele de salata trebuie rupte destul de marunt, si celelate feliute decorative trebuie sa fie suficient de mici pentru a fi amestecate in salata. Pune jumatatile de ou fiert in jurul orezului. Salata cu orez se serveset cu un pic de ulei de masline si suc de lamaie. Pofta buna!