In asteptarea primaverii m-am gandit sa mai profitam putin de ingredientele de sezon de care ne va fi dor in curand. Asa ca am ales dovleacul ca vedeta a acestei retete de salata de orez . Are putine calorii, este foarte gustos, iar intr-o combinatie picanta este o gustare inedita. Ingrediente salata de orez cu dovleac: 1 felie de dovleac 200 g orez pasta de ardei iute ( se gaseste la suparmarket) apa si putina sare pentru fiert orezul 1 lingura de ulei de dovleac presat la rece Mod de preparare salata de orez cu dovleac Dovleacul se coace intr-o tava in cuptor pana cand se inmoaie si prinde o crusta rumena. Se lasa la racit, apoi se taie cubulete. Orezul se fierbe in apa cu sare, iar apoi se strecoara si se spala cu apa rece, intr-o sita. Se scurge foarte bine de apa. Intr-un vas se amesteca usor cubuletele de dovleac cu orezul. Salata se stropeste cu ulei de dovleac presat la rece si cu pasta de ardei iute dupa gust. Se mai adauga sare, dupa preferinte. Se serveste imediat. 100 de g de salata de orez picanta cu dovleac contin: 59 calorii, 1 gr proteine, 0,5 gr lipide, 15 gr carbohidrati. Pofta buna! Citeste despre beneficiile dovleacului!