Hai sa facem o salata delicioasa. Salata de morcovi cu taitei este de doua ori buna. Este perfecta la cina, pentru ca se pregateste rapid, ar alaturi de o bucatica de carne sau peste la gratar este o garnitura de nota 10, dar si pentru faptul ca poate fi luata la pachet, la servicu a doua zi. Cu sau fara carne. Nu toate salatele se preteaza pentru a fi mancate si a doua zi, dar salata de morcovi cu taitei este una dintre ele. Asta pentru ca tot vorbeam cu prietenii nostru pe Facebook despre „pachetelul cu mancare” de la serviciu. Ca sa faci salata de morcovi cu taitei ai nevoie de 100 de grame de taitei (simpli sau din orez), patru morcovi mari, cateva fire de menta proaspata, o mana de alune sau de migdale (dar sunt bune orice fel de seminte, pana la urma), un ardei rosu iute (dar poti pune si ardei gras dulce), o ceapa de apa, doua linguri cu ulei, sucul de la o lamaie mare, sare si piper si doua-trei linguri de sos de soia. Fierbe taitei si, cand sunt gata scurge apa si lasa-i sa se raceasca bine. Curata morcovii si da-i prin razatoare. Daca poti sa folosesti un robot pentru taiat legume este si mai bine, daca nu pierderea este doar la capitolul aspect. Pune jumatate din sucul de la lamaie peste morcovi si amesteca. Toaca ceapa. Amesteca uleiul, restul de suc de lamaie, sosul de soia. Pune sare si piper. Adauga ardeiul iute tocat in bucatele mici si ceapa. Pune sare si mult piper. Lasa totul sa stea 10 minute la rece. Acum tot ceea ce mai ai de facut este sa amesteci taitei cu morcovii si sosul cu ardei iute si ceapa. Adauga menta tocata marunt si alunele maruntite. Gata! Salata de morcovi cu taitei se poate pastra la rece pentru 24 de ore. Din ingrediente rezulta patru portii, fiecare avand circa 150-180 de calorii.