Salata de morcovi cu feta si menta

Salata de morcovi cu feta si menta

 

Daca ti-am starnit curiozitatea, iata care sunt toate detaliile  salatei de morcovi cu feta.

 

Ingrediente: 600 de grame de morcovi tineri (eventual congelati), trei linguri cu ulei de masline, sare, piper, trei linguri de otet balsamic alb, o lingura de mustar cu miere, o lingurita de seminte de chimen (neaparat), o jumatate de lingurita de paprika, doi catei de usturoi, 250 de grame de feta, 100 de grame de masline negre, fara samburi, o mana de frunze proaspete de menta.

 

Preparare salata de morcovi cu feta: pune in apa, cu sare, care clocoteste, morcovii taiatii in bucatele, la fiert, pentru 15 minute. Scurge bine morcovii. Incinge o lingura de ulei si caleste morcovii 15 minute, impreuna cu un catel de usturoi tocat foarte fin. Adauga o lingura-doua din apa in care au fiert morcovii. Potriveste de sare si piper. Cand sunt gata da-i la o parte si lasa-i sa se raceasca la temperatura camerei.

 

Intr-un vas prepara sosul: amesteca otetul balsamic cu doua linguri de ulei si usturoiul tocat fin. Adauga mustarul, semintele de chimen (putin pisate inainte) si paprika. Omogenizeaza bine si rastoarna peste morcovi.

 

Adauga maslinele, branza feta sfaramata cu furculita si frunzele de menta rupte cu mana. Amesteca usor si lasa salata la rece, doua ore, inainte sa o servesti.

 

Salata de morcovi cu feta ste delicioasa cu paine prajita.