Aceasta salata este o extraordinata surpriza. Combinatia dintre merele proaspete, ierburi, ceapa, suc de lamaie si piper este inedita, dar foarte reusita. Salata de mere este o granituira, cu aer exotic, pentru carne de porc sau pui, dar si pentru branzeturi. Cu paine prajita, salata de mere este perfecta. Pentru salata de mere ai nevoie de doua-trei mere mari, din soiuri diferite. Alege un mar foarte aromat, unul dulce si unul zemos si acrisor. Iti mai trebuie un ardei gras rosu, o ceapa de apa, o legatura de patrunjel verde, proaspat, cateva fire de menta, doua linguri cu suc de lamaie, o lingurita de miere, sare, piper. Prepararea salatei de mere este o joaca de copil. Taie ceapa si ardeiul gras in bucatele. Taie merele si amesteca-le impreuna cu ceapa si ardeiul intr-un vas. Amesteca mierea cu doua lingurite de apa si cu sucul de lamaie. Adauga sare. Rastoarna balsamul peste mere si ceapa. Adauga piper macinat proaspat, patrunjelul si menta tocate marunt. Amesteca si lasa salata la rece, pentru 30 de minute, inainte sa o servesti. Din ingredientele de mai sus rezulta patru-cinci portii generoase, fiecare avand 20-30 de calorii, in functie de soiul merelor.