Ingrediente pentru 4 portii: -400 grame sfecla, -400 grame cartofi, -1 ceapa, -2 mere, -200 grame friptura de vitel, -8 fileuri de hering, -200 grame de castraveti murati. -supa de carne. Pentru sos: -200 ml smantana, -1 lingura de mustar, -3 linguri cu otet din vin alb, -sare, piper, zahar. Mod de preparare Se spala sfecla, se pune intr-un vas cu apa si se fierbe pret de 40-50 de minute. Cartofii se spala, se pun intr-o oala cu apa, se fierb 20 de minute. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se pune ceapa in supa de carne, se da in clocot, dupa care se da deoparte. Se varsa apa din cartofi si sfecla, se lasa la racit, dupa care se curata si se toaca marunt. Cartofii si sfecla se pun intr-un bol de salata, apoi se varsa supa de carne cu ceapa. Merele se spala, se scot cotoarele, se taie in cubulete mici. Se toaca fileurile de hering, friptura de vitel si castravetii, se amesteca cu sfecla, cartofii si merele. Se amesteca smantana cu mustarul, otetul, sarea si piperul, se adauga un pic de zahar, se lasa la marinat cel putin 3 ore. Valoarea nutritiva O portie are: 630Kcal, 37 grame proteine, 4 grame grasimi, 32 grame carbohidrati. Pofta buna!