Salata de fasole verde cu rosii este o minunata salata de care trebuie sa te bucuri macar o data in vara asta. Este delicioasa cu ingrediente proaspte, fasolea verde este minunata in aceasta combinatie si merge de minune alaturi de preparate la gratar sau simpla cu paine prajita (la gratar – ca tot este sezonul lor). Ca sa faci patru portii de salata de fasole verde cu rosii ai nevoie de vreo zece rosii mici, dulci si bine coapte, o ceapa mare, doua linguri cu otet balsamic, sare si piper, trei linguri cu ulei, un catel, doi de usturoi si o mana buna de busuioc proaspat sau o alta verdeata pe gustul tau. Fierbe fasolea in apa cu sare nu mai mult de zece minute. scurge apa, spala fasolea cu apa rece si stropeste-o cu o lingura de suc proaspat de lamaie ca sa ramana verde si tare. Taie rosiile in doua, taie fasolea in bucati, amesteca-le intr-un vas si pune sare si piper. Amesteca otetul cu uleiul, adauga o lingura doua de apa si usturoiul tocat marunt. Rastoarna sosul peste salata, presara verdeata tocata marunt si gata! Serveste salata de fasole verde cu felii subtiri de paine usor prajita sau drept garnitura. Este perfecta simpla, dar este foarte buna alaturi de orice fel de carne la gratar. O portie are doar 100 de calorii.