Salata de fasole verde cu migdale

Salata de fasole verde cu migdale

 

Ce-ti trebuie pentru salata de de fasole verde cu migdale? O punga de 500 de grame de fasole verde congelata, vreo 4-5 catei de usturoi, cateva linguri cu ulei, 100-150 de grame de fulgi de migdale  si, bonus, o mana de migdale intrgi, sare, piper, un ardei iute mic si rosu, o lingura-doua de suc de lamaie, sare si piper.

 

 

 

Incepe prin a pune un vas cu apa la fiert. Cand clocoteste arunca fasolea verde, congelata. Fierbe fasolea cateva minute, dupa ce apa incepe sa fiarba din nou. Scurge apa si clateste fasolea cu apa rece ca sa-si pastreze culoare.

 

Pune fasolea verde in vasul pentru servit.

 

Toaca marunt ardeiul iute si usturoiul si caleste-le impreuna intr-o lingura de ulei, doar cateva minute. Da deoparte si adauga sucul de lamaie, piper macinat proaspat si sare. Adauga fulgii de migdale si migdalele intregi. Amesteca si rastoarna totul peste fasolea verde. Daca crezi este necesar mai adauga o lingura de ulei sau/si o lingura de suc de lamaie. Gata! Aseaza-te la masa.

 

 

 

Fasolea verde cu migdale este o salata perfecta pentru masa de seara. O poti imbogatii adaugand fie o lingura de smantana, fie putin suc de rosii. Aroma usturoiului si piperul sunt suficiente, dar daca vrei poti adauga, fie marar proaspat, fie cimbru uscat. Orice varianta este delicioasa.

 

Serveste salata de fasole verde cu felii subtiri de paine prajita, pentru ca merg perfect impreuna. Si inca ceva. Dupa modelul acestei retete, fasolea verde se poate combina cu ciuperci, rosii in bulion, nuca sau ceapa.