Daca vrei o nutritie sanatoasa, nu evita fasolea, ba chiar din contra. Exista chiar si o dieta, care se bazeaza pe fasole, iar aceasta salata este un pretext ca sa cresti consumul de fasole. Poti face salata oricand, foarte repede, daca folosesti fasole gata fiarta (din conserve). Cantitatile sunt pentru doua portii mari. Ingrediente: doua linguri de ulei, doua cepe rosii, un catel de usturoi, 400 de grame de fasole fiarta, coaja si sucul de la o lamaie, o legatura de patrunjel proaspat, o lingurita de cimbru uscat. Preparare: caleste ceapa tocata pestisori in putin ulei, pana se inmoaie si prinde putina culoare. Adauga usturoiul maruntit, apoi sucul si coaja de lamaie. Continua sa calesti totul cateva minute, da deoparte si adauga fasolea, cimbrul uscat si patrunjelul tocat marunt. Potriveste de sare si piper si delecteaza-te. Te-ar mai putea interesa: salata de fasole cu ciuperci si dovlecei, dar si fasolea neagra cu porumb.