Salata de fasole cu ciuperci si dovlecel

Salata de fasole cu ciuperci si dovlecel

Ingrediente: 1 conserva de fasole alba in sos tomat, o bucata de praz (se poate folosi si ceapa), 1 dovlecel mic,10 ciuperci champignon de marime medie,1 castravete murat (optional),1 lingura de ulei vegetal,sare, piper dupa gust. 

 

Ciupercile se curata, se spala si se taie in 4 cu tot cu codite. Dovlecelul se spala si se taie cubulete cu tot cu coaja. Se pun intr-o tigaie impreuna cu uleiul, sare si piper, la foc mic. Amestecam din cand in cand cu grija, pana se inmoaie toate ingredientele. Eu am lasat prazul crud, taiat marunt, dar daca nu va place il puteti pune in tigaie impreuna cu ingredientele de mai sus. Castravetele murat  si ardeiul se taie cubulete foarte mici. Dupa ce ciupercile si dovlecelul s-au facut, le amestecam cu castravetele si continutul consevei. Si gata salata. Gustam si mai adaugam sare sau piper daca este nevoie. 
 

 

Jumatate din ingrediente raman crude, pastrandu-si astfel tot  aportul de vitamine, iar fasolea si ciupercile inlocuiesc cu succes carnea,  

100 de grame de salata de fasole cu ciuperci si dovlecel contin: 153 calorii, 17,3 gr proteine, 0,5 gr. lipide si 9,1 gr carbohidrati  

Tips: Puteti sa faceti astfel de salate combinand tot felul de legume pe care le aveti prin frigider, folosindu-va imaginatia. Putem adauga si patrunjel verde tocat sau busuioc.