Fasolea alba este o excelenta sursa de fibre. In plus este gustoasa si foarte satioasa. Este dovedit ca o dieta cu fasole, ceea ce inseamna sa consumi fasole uscata cel putin de doua ori pe saptamana, te poate ajuta sa elimini grasimea abdominala si sa previi depunerea de grasime pe abdomen. Salata de fasole alba este un deliciu si merge perfect dupa zilele pline de grasimi animale din ultima perioada (in cazul in care faci parte din cei care se simt cu musca pe caciula), dar este ideala si in dietele recomandate in aceasta perioada pentru ca te pregatesc perfect pentru vara. Salata de fasole alba se face foarte usor. Am verificat si testat conservele cu fasole gata fiarta care se gasesc in marile magazine. Sunt bine facute, nu contin sare si nici adausuri nocive, iar fasolea, fiind gata fiarta, poate fi imediat utilizata. Nu in ultimul rand aceste conserve sunt mai mult decat accesibile in ceea ce priveste pretul. Ca sa faci salata de fasole alba ai nevoie de 400 de grame de fasole (pentru doua portii mari), doua linguri cu ulei de masline, doi catei de usturoi sau o legatura de usturoi verde, sucul si coaja de la o lamaie, o legatura de patrunjel verde. Salata de fasole alba se poate face exact inainte sa te asezi la masa. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa amesteci ingredientele. Usturoriul si patrunjelul trebuie marunt tocate. Combinatia dintre coaja de lamaie si patrunjelul verde este mai mult decat apetisanta, iar gustul final, perfect. Salata de fasole alba se poate prepara si intr-o varianta picanta. Ca sa o faci adauga un ardei iute rosu, tocat foarte fin. Pentru un gust perfect caleste ardeiul iute, cateva minute, intr-o lingura de ulei incins si adauga totul peste combinatia initiala. O portie are 142 de calorii, sapte grame de proteine, 16 grame de carbohidrati, sase grame de grasimi.