Salata de creveti, crabi si fenicul

Salata de creveti, crabi si fenicul

Vedeti daca aveti prin bucatarie: 3 bulbi de fenicul, 20 de creveti, 1 conserva cu crabi, 3 oua, ulei de masline, 1 lamaie, sare si piper.
Ingredientele sunt pentru patru portii. Nu va faceti griji nu o sa ratati un nou episod din serialul vostru preferat, caci salata se face doar in 15 minute. Nu-i grozav? Haideti sa vedem si cum.

 

Luati ouale si puneti-le intr-o oala cu apa si lasati-le sa fiarba la foc mediu timp de 10 minute. Dupa aceasta raciti-le si decojiti-le. Apoi luati bulbii de fenicul si spalati-i bine si taiati-i marunt. Luati ouale fierte si taiati-le pe din doua, galbenusurile sfaramati-le, adaugati peste uleiul de masline si sucul de la lamaie (dupa ce ati stors bine lamaia) si amestecati-le bine. Presarati sare si piper.

 

Dupa aceasta adaugati si bucatile de fenicul. Puneti peste albusurile de oua si sfaramati-le. Luati doua furculite si amestecati bine.
Puneti amestecul si decorate cu crabi si creveti. Crevetii ii puteti pregati si voi, in cazul in care ii luati proaspeti sau de ce nu ii puteti cumpara gata pregatiti ca sa nu va mai complicati.

 

Daca vreti sa va impresionati prietenii cu reteta nou invatata, spuneti-le ca le-ati gatit ceva exotic si pana si cei mai mofturosi vor onora invitatia. Dar, in niciun caz sa nu le spuneti ca este fenicul ce au in farfurie, lasati-I sa ghiceasca ei. Asa ca, shhh!