Postul ne ajuta foarte mult atunci cand suntem la dieta, pentru ca elimina pentru o perioada produsele de origine animala. Totusi, chiar daca vom avea o dieta bazata doar pe vegetale, este bine sa le consumam cu masura. Carbohidratii nu sunt tocmai prietenii nostrii atunci cand vine vorba kilogramele in plus, asa ca trebuie sa avem mare grija. Astazi m-am gandit la o salata de couscous cu patrunjel, usoara si satioasa. O recomand ca si garnitura la feluri principale, sau ca si gustare. Ingrediente salata de couscous cu patrunjel: 300 couscous 900 ml apa Sare, piper dupa gust o legatura de frunze de patrunjel proaspat jumatate de lamaie Avem nevoie de doua vase. Intr-unul punem apa la fiert, iar in celalt asezam cosucous-ul. Punem apa la fiert. Cand incepa sa clocoteasca o turnam peste couscous, il acoperim cu un capac si il lasam cinci minute. Dupa 5 minute, adaugam ulei de masline, sare, piper si frunzele de patrunjel tocate marunt. Il putem servi atat cald cat si rece. 100 de grame de salata de couscous cu patrunjel contin: 160 calorii, 4 g proteine, 1 g lipide si 31 g carbohidrati. Pofta buna!