Salata de conopida

Salata de conopida

Combinatiile intre legumele, despre care iti vine sa spui cu nu merg impreuna, sunt adevarate surprize ale gustului. Dovada salata de conopida cu fasole boabe, o savuroasa reteta vegetariana, o delicioasa si inedita combinatie de gusturi si arome.

      

Pentru patru portii generoase de salata de conopida si fasole boabe ai nevoie de sase linguri de ulei, o lingura cu rozmarin uscat si tocat, doua linguri cu suc de lamaie, o lingura cu otet balsamic, sare si piper, o conopida potrivita, 200 de grame de fasole boabe fiarta, o ceapa mare, o legatura de patrunjel (dar poti folosi si frunze de telina sau leustean pentru o aroma speciala si mai intensa), trei linguri cu nuca tocata si trei linguri de branza feta sfaramata.

Incinge bine cuptorul. Taie conopida in bucatele. Pune buchetelele de conopida intr-un vas adauga trei linguri cu ulei si rozmarinul si amesteca bine. Pune sare si piper. Pune intr-o tava care merge la cuptor o foaie de copt si aseaza conopida, intr-un strat. Aceasta trebuie coapta circa 30 de minute, si intoarsa pe cel putin o data, pana se rumeneste frumos. Mirosul placut o sa te anunte cand este gata.

Taie ceapa pestisori. Dupa ce conopida este bine racita amesteca intr-un vas fasolea, conopida si ceapa. Pune verdeata tocata marunt. Adauga uleiul ramas, sare si piper din belsug, nucile, sucul de lamaie si otetul. La final pune branza feta. Serveste salata dupa ce a stat la rece cel putin 30 de minute pentru ca toate aromele sa se combine intre ele. O portie are 200 de calorii si este o masa completa, sanatoasa si foarte satioasa