Salata de conopida cu broccoli nu este asa populara ca o salata de rosii sau una orientala, si tocmai acest lucru o face speciala. Deloc de neglijat este si faptul ca vitamina C se gaseste din belsug in conopida, iar broccoli sta foarte bine la capitolul acid folic si fier. Ingrediente: – o tulpina de conopida; – o tulpina de broccoli; – o ceapa uscata sau 2 cepe verzi; – o ceasca de cuburi de branza feta sau ce alta branza va place; – o lingura de seminte de floarea soarelui; – un morcov taiat fin; – 4-5 ridichi taiate feliute subtiri. Dressing 1: – un pahar de iaurt; – 3 catei de usturoi zdrobiti; – putina menta. Dressing 2: – 2 linguri de ulei de masline; – 3 linguri suc de lamaie; – o lingurita coaja de lamaie; – 2 linguri de mustar de Dijon; – sare si piper dupa gust. Mod de preparare: 1. Intr-o oala se pun conopida si broccoli la fiert in apa cu sare si se lasa 4-5 minute. Se scot din oala, se clatesc si apoi se scurg bine. Se rup in bucatele mici si se amesteca intr-un bol cu ceapa, morcovul, ridichile si semintele de floarea soarelui. 2. Intr-un vas separat se face dressingul in varianta care iti place, ori amesteci iaurtul cu usturoiul si menta, ori amesteci sucul de lamaie, mustarul, sarae, piperul, uleiul de masline si coaja de lamaie. 3. Se amesteca toate ingredientele, dupa care se adauga branza. Pofta buna! Citeste si Salata verde cu linte.