Vorbeam despre retete de pentru masa de Craciun. Salata de conopida coapta cu rodie este un exemplu de salata ideala, acum, in perioada de post, dar perfecta si pentru masa de Craciun. Salata de conopida coapta cu rodie este o reteta uluitoare, arata incredibil si este foarte gustoasa. Ca sa o faci ai nevoie de o capatana mare de conopida, o rodie, vreo doua linguri cu iaurt gras, sare si piper, trei linguri cu ulei, o lingurita de seminte de chimen, iar optional vreo doua linguri cu branza feta sfaramata. Mai ai nevoie de verdeata pentru final. Curata conopida si rupe inflorescenta in buchetele mici. Pune totul intr-un vas, adauga uleiul, sare si piper. Pune semintele de chimen si, daca vrei, si branza feta. Amesteca bine si aseaza totul intr-o tava care merge la cuptor. Coace conopida vreo 30 de minute. In timpul acesta curata rodia si scoate toate bobitele. Pune conopida coapta intr-un vas adauga semintele de rodie, vedeata proaspata si serveste totul cu o lingura zdravana de iaurt deasupra. Salata de conopida coapta cu rodie este o mancare perfecta alaturi de o felie de paine prajita, dar si o garnitura de vis alaturi de orice fel de carne.