Ciupercile proaspete, de cultura, ar trebui sa nu-ti lipseasca. Fie ca esti la dieta, fie ca respecti canonul Postului Craciunului, fie ca esti vegetarian sau, pur si simplu, pentru ca vrei sa mananci sanatos. Un al avantaj este faptul ca se pregatesc foarte repede. Combinate cu paste iti ofera o cina perfecta, gustoasa, sanatoasa, dar cu aport mimim de calorii. Ce iti trebuie ca sa prepari salata de ciuperci cu paste: 500 de grame de ciuperci (ingredientele sunt pentru patru portii), cinci-sase catei de usturoi, o legatura de patrunjel proaspat, o lingura de suc de lamaie, sare, piper, trei linguri de ulei, 500 de grame de paste. Pune doi litri de apa la fiert. Adauga in apa o lingurita rasa de sare si, cand clocoteste, adauga pastele. Fierbe-le conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt gata scurge apa. Nu spala pastele! Nu este nevoie. Toaca ciupercile in bucati mari, toaca marunt usturoiul si patrunjelul, stoarce sucul de lamaie si rade putina coaja de lamaie (un varf de lingurita). Pune uleiul la incins si adauga ciupercile si usturoiul. Amesteca si adauga un strop de sare (cu grija pentru ca pastele au fiet in apa cu sare). Caleste bine pana cand ciupercile lasa suc si se inmoaie. Adauga patrunjelul, o lingura de suc de lamaie, putina coaja de lamaie si patrunjelul tocat. Amesteca. Adauga piper mult, proaspat macinat. Rastoarna totul peste paste, inclusiv sosul. Amesteca usor si serveste imediat. Un pahar de vin alb, demi-sec, merge de minune alaturi. Salata de ciuperci cu paste este delicioasa, este aromata si este foarte sanatoasa. O portie nu are mai mult de 240 de calorii si este suficienta pentru masa de seara.