Este fascinant sa incerci cat mai multe combinatii noi de gusturi si arome, iar salatele sunt perfecte pentru asta, asa ca m-am gandit la o salata de castraveti cu masline. Nu au cum sa iasa gresit, mai ales atunci cand folosim ingrediente de calitate. De asemenea putem sa facem diverse combinatii de gusturi intre alimente care ne plac si pe care de obicei le consumam separat. Eu am facut astazi un experiment cu ingrediente de primavara si masline. Ingrediente: 3 castraveti, 5 rosii cherry o mana de masline verzi, un fir de usturoi verde, o lingura de ulei de masline extravirgin aromat cu busuioc, sare si piper, dupa gust, cateva picaturi de otet balsamic sau zeama de lamaie Mod de preparare: Legumele se spala foarte bine. Fiind tinere si proaspete nu este neaparata nevoie sa le curatam de coaja – aici ma refer in special la castraveti pe care ii taiem cubulete mici. Rosiile le taiem in doua sau in patru, in functie de marime. Indepartam varfurile verzi ale usturoiului iar apoi il taiem marunt. Amestecam usor toate ingredientele si adaugam maslinele. Este preferabil sa folositi masline fara samburi. Stropiti totul cu ulei de masline extravirgin aromat cu busuioc si cateva picaturi de otet balsamic de calitate. Daca nu va place il puteti inlocui cu putina zeama de lamaie. Lasati cinci minute, sa se intrepatrunda gusturile apoi serviti imediat. 100 de g de salata de castraveti cu usturoi verde si masline contin: 44 calorii, 1 g proteine, 3 g lipide si 11,1 g carbohidrati. Pofta buna!