Pentru 6 portii aveti nevoie de: 8 rosii, 6 cartofi (noi), ceapa, 1 catel de usturoi, un pic de fenicul, capere, 1 conserva cu file de ansoa, 1 lamaie, ulei de masline si masline negre. Va asigur ca nu ati mai gatit pana acum asa ceva. Este ceva nou si aceasta reteta ar trebui sa va trezeasca interesul. Incepeti prin a taia cartofii in doua bucati, puneti-I intr-un vas cu apa si presati in apa un pic de sare. Cartofii vor sta asa cam o ora. Apoi puneti-I la fiert (gatiti-i cu coaja). Cand s-au fiert, adica au devenit moi, scurgeti-I de apa si lasati-I sa se raceasca. Dupa ce s-au racit cartofii incepeti operatiunea: “Jos cu coaja!”Apoi taiati-i marunt. Taiati ceapa marunt, zdrobiti usturoiul si adaugati-le peste cartofi impreuna cu un strop de fenicul. Luati pestii si taiati-I marunt, nu uitati insa si de capere. Toate acestea se vor adauga peste cartofi. Pentru a aromatiza salata voastra turnati si un pic de ulei de masline si suc de lamaie. Iata ca a venit si randul rosiilor. Luati-le si taiati-le cuburi. Apoi puneti-le peste cartofi si adaugati.Puneti un strop de sare si piper. Dar, nu exagerati cu piperul. Amestecati bine ingredientele, apoi puneti salata in frigider, lasati-o acolo timp de 1 ora, dupa care puteti sa va serviti. Sa aveti pofta!