Salata de cartofi natur si cruditati

|Bucatar Maniac |
Salata de cartofi natur si cruditati

Astazi n-am avut pofta de carnuri si mi-am adus aminte ca n-am mai mancat demult cartofi natur. Dar parca nu i-as fi mancat asa simpli. Si atunci m-am gandit sa fac o salata de cartofi natur si cruditati, din cele pe care le aveam la indemana. A iesit o gustare delicioasa, pe care  cu siguranta am s-o repet.

 

Ca sa faci salata de cartofi natur si cruditati ai nevoie de vreo 400 de grame de cartofi, o legatura de patrunjel, 20 de grame de unt, trei rosii, jumatate de ardei gras rosu si jumatate de ardei gras galben, doi-trei castraveti mici, o ceapa mica, sare, piper dupa gust frunze proaspete de busuioc si oregano (optional), putina zeama de lamaie, o lingurita de ulei de masline.

Cartofii se curata si se taie cubulete. Se fierb in apa cu putina sare. Se scurg si se amesteca calzi cu patrunjelul tocat marunt si cu untul care se va topi. II lasam deoparte si pregatim salata de cruditati. Spalam bine legumele apoi taiem rosiile  si ardeii dupa placul fiecaruia, rondele sau cubulete. La fel procedam si cu castravetii. Ceapa o taiem julien. Amestecam toate cruditatile si le stropim, dupa gust, cu ulei de masline si putina zeama de lamaie. Apoi servim cartofii, langa salata de cruditati, dupa ce asezonam cu sare si piper dupa gust. Presaram deasupra frunze de oregano si busuioc proaspete.

100 de grame de salata de cartofi natur si cruditati contine:  74 de calorii, 3 grame de proteine, 0,4 grame de lipide si 17,5 grame de carbohidrati.

Pofta buna!

Distribuie articolul pe: