De fapt, recomand acest lucru pentru toate preparatele voastre culinare. Ingrediente pentru 2-3 portii: 7-8 cartofiori noi (din cei mai micuti) 2 castraveti mai maricei Jumatate de ardei iute verde o legatura mai mica de patrunjel ulei de masline zeama de la jumatate de lime (ori lamaie) si/sau otet de mere sare, piper alb Pregatire: Cartofii se spala bine si se fierb in coaja. Dupa ce s-au fiert se arunca repede apa si se lasa la racorit, se curata si se taie in doua. Castravetele se curata si se taie rondele. Eu nu folosesc/manac decat rar coaja de la castravete pentru ca este foarte daunatoare pentru ficat. Patrunjelul il spalam cu atentie si il maruntim bine. Atentie si la patrunjel. Cumparati din cel mic si pricajit nu cel mare si frumos caci acela nu este românesc si nici prea aromat. Intr-un bol amestecam o lingura de ulei de masline cu zeama de la o lime, sarea si piperul. Acest amestec il turnam peste patrunjel si il amestecam bine. Sosul se lasa la frigider pâna se racoresc putin cartofii. Urmatorul pas este sa punem patrunjelul peste cartofi si sa adaugam si castravetii si ardeiul iute taiat rondele. Amestecam usor, adaugam piperul, ii punem 5 minute capacul si apoi e numai buna de mancat si absolut divina. S-aveti pofta! Aceasta reteta este perfecta pentru luat la pachet la servici intr-o caserola – un pranz usor si sanatos si o alegere mult mai buna decât fast-food-ul din capatul strazii. Eu când cumpar legume le miros …la inceput se uitau cam crucis vanzatorii la mine dar acum ma cunosc si striga ei dupa mine…domnisoara, avem patrunjel parfumat!