Sa profitam de bogatia de legume si fructe pe care o aduce vara. Salatele, de toate felurile, in toate combinatiile sunt cea mai buna cale de vitaminizare si mineralizare. Despre beneficii, stim toti prea bine, asa ca nu insistam. Venim insa cu o salata de broccoli, un adevart regal intre salatele de vara. Ca sa pregatesti doua portii mari de salata de broccoli, ai nevoie de o capatana de broccoli (foarte proaspata), patru linguri cu varf de fulgi de migdale, cateva rosii uscate in ulei (dar se poate si fara), o ceapa rosie. Dressing-ul este jumatate din savoarea salatei de broccoli, iar pentru prepararea lui iti trebuie o jumatate de cana de lapte batut, o lingura de maioneza (adevarata!), doua linguri cu otet balsamic, o lingurita de zahar, sare si piper, o ceapa rosie mica. Spala foarte bine broccoli. Folosind un robot, o razatoare sau un cutit si multa rabdare, taie marunt broccoli. Pune broccoli intr-un vas. Taie foarte marunt ceapa si fulgii de migdale. Daca vrei poti sa rumenesti fulgii de migdale careva minute fie in cuptor, fie intr-o tigaie. Adauga rosiile in ulei, dupa ce le-ai tocat in bucatele foarte mici. Intr-un blender pune ceapa mica, tocata foarte marunt si adauga toate ingredientele pentru dressing. Omogenizeaza cu cateva impulsuri. Gusta sosul si adauga daca este nevoie sare si piper. Rastoarna sosul peste broccoli si adauga uleiul. Amesteca totul. Pune salata la rece pentru cel putin 30 de minute inainte sa o servesti. Salata de broccoli este perfecta simpla, cu o felie de paine prajita alaturi sau, in loc de garnitura, pentru carne sau peste.