Ce sa va zic, paleta cromatica si gustul proaspat al legumelor si fructelor se transforma in acel ceva de care aveai nevoie ca sa-ti incarci bateriile. Si ce ar fi salata fara dressing? Ar fi precum iarna fara zapada, nu am gasit alta comparatie, poate si din cauza caldurii vrand-nevrand gandul imi fuge la iarna. Si pentru ca vorbeam de salate, m-am gandit azi la o salata de broccoli. Ce ziceti? Pentru aceasta aveti nevoie de: 730 de grame de broccoli, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 2 rosii, ½ de legatura de arpagic, 1 lingura cu mustar boabe, 2 linguri cu otet de zmeura, daca nu aveti prin bucatarie merge si un alt otet, sare (cat sa-i dea gust salatei), piper alb, macinat. Am uitat ceva? Ah, da! Mai aveti nevoie si de 5 linguri cu ulei de masline extra-virgin. Dar, aveti grija ca ingredientele sunt cat pentru 4 portii, asa ca nu va serviti numai voi, aveti astfel ocazia sa-i invitati pe prieteni pe la voi ca sa va mai laudati cu ce ati invatat in maniera de “bucatarit”. Haideti sa trecem si la pregatirea salatei. Apucati-va sa spalati broccoli si sa-l curatati buchetele-buchetele. Tulpinile care sunt mai groase le veti taia marunt. Buchetele de broccoli si tulpinile se pun intr-o oala cu apa si sare si se lasa la fiert timp de 16 minute, timp berechet cat sa mai uitati prin ziar sa vedeti ce mai e nou. Dupa ce a expirat timpul, scoateti broccoli din apa si treceti-l prin apa rece sau gheata, ca sa opriti fierberea, astfel se mentine”crocant”. Curatati ceapa si usturoiul si taiati-le marunt. Dupa ce ati terminat de tocat usturoiul si ceapa incepeti sa fierbeti rosiile pentru a le decoji mai usor. Apoi taiati-le cat mai marunt. A mai ramas ceva? Ah, era sau it sa arpagic! Pe acesta il spalati si il tocati marunt. Dupa ce ati terminat treceti la prepararea sosului. Astfel, amestecati mustarul cu otetul, piperul, usturoiul, ceapa si usturoiul. Apoi adaugati rosiile si broccoli in sos si amestecati gentil. Puneti un capac la vas si lasati salata asa timp de 10 minute. La final adaugati bucatile de arpagic. Sa aveti pofta!