Salata cu taitei

|Otilia Ignat |
Salata cu taitei

Salata cu taitei este un fel de amestecatura. Dar o amestecatura gustoasa si potrivita pentru perioada de post in care ne aflam. Salata de taitei, in felul in care te invit sa o pregatesti, este ideala pentru inceputul aceasta de primavara, navalnic si datator de astenii.

  

Ca sa faci salata de taitei ai nevoie de vreo 400 de grame de taiteti, fara ou, din faina integrala. Sunt minunati si taiteii din orez. Iti mai trebuie trei linguri cu ulei, o lingura cu sos de soia, o lingura cu otet basamic si o lingurita cu miere, sare si piper.

La capitolul legume totul sta in imaginatia ta. Ideal este sa alegi trei-patru legume care sa-si potriveasca gustul si aroma. Eu am folosit o capatina potrivita de broccoli, fasole verde, dar varianta galbena si mazare. Toate legumele folosite erau in varianta congetala. Am mai folosit o nuca de ghimbir proaspat, o legatura mare de patrunjel verde, vreo 200 de grame de tofu si un ardei iute rosu, mic, ca sa capete salata un plus de personalitate.

Legumele toate le-am fiet, intr-o oala fundul gros, in care am pus un deget de apa. Am aruncat amestecatura congelata, cand apa fierbea si am pus capac. Cu foc mic, totul s-a inabusit fara sa-si piarda culoarea, in vreo 10 minute. Mazarea a ramas putin tare, dar asa am si vrut ca sa simt textura diferita a legumelor. Le-am scurs si le-am lasat deoparte.

Cat au fiert legumele am amestecat ingredientele pentru sos, inclusiv sare si piper mult. Am pus si ardeiul iute tocat foarte, foarte fin si patrunjelul, maruntit bine. Am amestecat si am rasturnat sosul peste legume, cand acestea se racorisera. Sosul trebuie bine amestecat ca sa se dizolve complet sarea si mierea. Am ras ghimbirul si l-am adaugat pur si simplu in salata.

In apa multa cu putina sare am fiert taiteii. I-am scurs si i-am lasat sa sa racoreasca putin, cat sa nu strice gustul legumelor si sosului din cauza fierbintelii. Le-am amestecat pe toate, am pus tofu deasupra si gata! daca nu-ti place tofu il poti taia cubulete si-l poti prajii putin, incateva picaturi de ulei intr-o tigaie neaderenta. Si gata, am facut salata cu taitei!

Ingredientele sunt pentru patru-cinci portii. O portie are circa 300-350 de calorii in functie de tipul de taitei pe care il folosesti.

Distribuie articolul pe: