Salata cu taitei, mai ales daca este facuta cu taitei de orez, este una dintre cele mai bune alegeri daca vrei ceva rapid, gustos si sanatos. Combinati cu verdeturi si cateva fire de ceapa verde, taiteii iti ofera cea mai buna si mai sanatoasa salata. Caloriile din fiecare portie sunt undeva in jurul a 150, deci fara niciun fel de probleme pentru silueta ta. In plus salata de taitei este si o excelenta reteta de post. Ca sa faci salata cu taitei ai nevoie, evident, de taitei de orez, cei mai buni fiind cei din orez integral, cateva fire de ceapa verde, o legatura de patrunjel, o lingura-doua de ulei, sucul de la jumatate de lamaie si doua linguri de seminte susan. Fierbe taitei conform instructiunilor de pe pachet. Scurge-i bine de apa. Pune uleiul la incins intr-o tigaie. Rumeneste usor semintele de susan. Adauga taiteii fierti si amesteca usor. Tine totul pe foc iute doar cateva minute. Adauga peste taitei, doar dupa ce s-au racorit bine, legatura de patrunjel tocata marunt si ceapa bucatele. Pune sare si piper din belsug si stropeste totul cu sucul de la jumatate de lamaie. In salata poti pune ce alte legume vrei. Ardei, inclusiv ardei iuti, fasole verde, usor inabusita, bucatele de broccoli. Iar semintele de susan pot fi inlocuite cu fulgi de migdale, in functie de pofta si imaginatia ta. Salata cu taitei este gata si abia asteapta sa fie savurata!