Salata cu pui si avocado

Salata cu pui si avocado

Probabil ca stiti deja de la mamele voastre – pieptul de pui merge minunat cu smantana, maioneza, ciuperci si castraveti si faci o salata de sarbatori de iti lingi degetele. Dar smantana….hm… maioneza…hm… 

Hai sa aducem aceasta reteta in secolul nostru si sa pastram proteinele, dar sa scadem din grasimile rele. Asa ca vom folosi iaut si avocado. Plus ceva verde, crud.

 

Ingrediente

– un sfert de avocado

– 2 linguri de iaurt

– o lingurita de suc de lamaie

– o jumatate de piept de pui

– germeni de lucrena

 

Cum se prepara:

Fierbeti pieptul de pui.

Intr-un castron puneti impreuna avocado cu iaurtul si sucul de lamaie si sfarmati si amestecati pana cand devine o pasta omogena.

Adaugati carnea de pui in castron si amestecati. Pieptul de pui ar trebui sa fie in totalitate acoperit de sos, altfel este inecacios.

Serviti cu paine integrala si ornat cu germeni de lucerna. Merge perfect si cu rosii.

 

Foarte util: O puteti lua si la serviciu sub forma de sendvis. O portie are 425 de calorii si va tine de foame toata ziua. 

 

Sursa: fitsugar.com