Salata cu carne de rata

Salata cu carne de rata

Daca da haideti sa vedem de ce aveti nevoie pentru gatirea salatei. Aveti nevoie: 1 salata verde, 1 lingura cu ulei de floarea-soarelui, piept de rata, 2 lingurite de otet de zmeura, 12 linguri cu vin rosu, 2 linguri cu zmeura, nucsoara, sare si piper. Eh, vedeti de ce v-am zis ca reteta este una mai exotica?

 

Ingredientele pe care vi le-am enumerat  mai sus sunt pentru doua portii, puteti sa-I faceti o supriza placuta partenerului de viata cu o cina romantica. Ce ziceti? Haideti sa va apucati cat mai repede de treaba sa nu va gaseasca in bucatarie si voi sa nu fi terminat!
Luati salata verde, spalati-o si taiati-o marunt. Presarati peste salata nucsoara, sarea si piperul. Intre timp puneti uleiul in tigaie si adaugati carnea de rata, din cand in cand intorceti-o.

 

Puneti carnea  pe o farfurie si acoperiti-o cu un capac ca sa se mentina calda. Apoi inlaturati grasimea ramasa in tigaie. In tigaie adaugati vinul si otetul, amestecati bine. Apoi luati carnea si taiati-o in bucati mici si inlaturati din grasime. Puneti bucatile pe un platou si decorate carnea cu salata verde.Peste aceastea adaugati sosul si presarati zmeura. Gata! A fost greu? Ah, era sa uit sa serveste cu vin alb. Il alegeti voi.