Totul este sa alegeti rosii si branza mozzarella de calitate. Am vazut in rafturile magazinelor o varietate larga de mozzarella, printre care si unele marci romanesti care n-au nici o legatura cu celebra branza italiana. Mozarella trebuie sa fie alba, moale, in general sub forma de bila si conservata obligatoriu in zer. Ingrediente: 2-3 rosii de marime medie 2-3 bile de branza mozzarella Frunze proaspete de busuioc sare, piper dupa gust putin ulei de masline Branza mozzarella este in general o branza destul de grasa dar gasim in comert si varianta light pe care v-o recomand. Modul de preparare este cum nu se poate mai usor si rapid. Branza si rosiile se taie felii. Busuiocul se rupe bucatele si se freaca putin impreuna cu cativa stropi de ulei de masline, sare si piper. Se aseaza branza si rosiile in starturi pprintre care se strecoara si dressing-ul descris mai sus. Se pot taia si cubulete si amesteca toate ingredientele intr-un bol. Se serveste simplu sau cu bruschete. 100 de grame de salata caprese contine: 186 calorii, 16,8 g calorii, 3,2 g lipide si 1,5 g carbohidrati. Tips: dupa gustul fiecaruie in salata caprese se mai poate adauga otet balsamic, marar sau usturoi maruntit. Acesta din urma este extrem de sanatos si potrivit in sezonul gripelor. !!!!!Este foarte important ca mozzarella sa fie tinuta la temperatura camerei inainte de consum, pentru ca in frigider isi schimba gustul.