Salata calda de dovlecei

Salata calda de dovlecei

Ingrediente:

2 dovlecei

1 rosie

cateva alune prajite

50 g de branza telemea

frunze proaspete de menta, patrunjel si busuioc

putin ulei de masline

sare, piper dupa gust 

 


 

Trebuie sa va spun de la inceput, ca daca doriti sa o serviti calda, trebuie sa va miscati destul de repede. De aceea, este bine sa pregatim prima data rosia, branza si frunzele armate. Rosia spalata si branza trebuie taiate cubulete mici, iar frunzele trebuie rupte sau taiate marunt. Le amestecam.  

 

 

 

Este bine sa alegeti dovlecei foarte mici si cruzi, din aceia care nu au inca seminte. Ii spalam si ii feliem foarte subtire, pe lungime. Incingem un gratar (este foarte bun grill pan-ul) pe care il stropim cu putin ulei de masline. Asezam feliile de dovlecel pe gratar, cam 10 secunde pe fiecare parte. Cand am terminat cu toate, le amestecam cu rosiile, branza si verdeata. Asezonam cu sare si piper si presaram deasupra scateva alune prajite si maruntite. Mancam imediat! 

100 g de salata calda de dovlecei contin: 62 calorii, 4 g proteine, 1,1 g lipide, 4 g carbohidrati! 

Pofta buna!