Salata de spanac are intotdeuna gust si aroma de primavara. Insa, nu m-am gandit niciodata la o salata calda. Iata cum poti fi combinate cateva ingrediente pentru a obtine o salata extrem de gustoasa, satioasa, plina de nutrienti si cu numai 137 de calorii pe portie. Timp de preparare: 30 de minute 4 portii 137 calorii/portie Ingrediente: 1 kilogram de spana (nu baby spanac), fara tulpini 100 g radicchio tocata 2 linguri de ulei de masline extra virgin 2 felii de bacon, tocat 1 ceapa shallota, feliata 300 grame de ciuperci mixte, feliate Un sfert de lingurita de sare Un sfert de lingurita de piper 2 linguri de otet balsamic alb O jumatate de lingurita de miere Mod de preparare: Amesteca spanacul si radicchio intr-un bol mare. Incinde 1 lingura de ulei intr-o tigare, la foc mediu. Adauga baconul si ceapa si lasa-le sa se caleasca 4-5 minute, pana ce baconul devine crocant. Adauga ciupercile, sarea, piperul si mai lasa totul pe foc inca vreo 7 minute, amestecand din cand in cand. Ia amestecul de pe foc, adauga in tigaie restul de ulei, otetul si mierea. Tot acest sos cald toarna-l peste verdeturi si amesteca bine ca sa se acopere fiecare frunzulita.