Salata calda de ciuperci cu spanac

Salata calda de ciuperci cu spanac

Salata de spanac are intotdeuna gust si aroma de primavara. Insa, nu m-am gandit niciodata la o salata calda. Iata cum poti fi combinate cateva ingrediente pentru a obtine o salata extrem de gustoasa, satioasa, plina de nutrienti si cu numai 137 de calorii pe portie.

 
 
Timp de preparare: 30 de minute
4 portii
137 calorii/portie
 
Ingrediente:
1 kilogram de spana (nu baby spanac), fara tulpini
100 g radicchio tocata
2 linguri de ulei de masline extra virgin
2 felii de bacon, tocat
1 ceapa shallota, feliata
300 grame de ciuperci mixte, feliate
Un sfert de lingurita de sare
Un sfert de lingurita de piper
2 linguri de otet balsamic alb
O jumatate de lingurita de miere

Mod de preparare:
Amesteca spanacul si radicchio intr-un bol mare.
Incinde 1 lingura de ulei intr-o tigare, la foc mediu. Adauga baconul si ceapa si lasa-le sa se caleasca 4-5 minute, pana ce baconul devine crocant. Adauga ciupercile, sarea, piperul si mai lasa totul pe foc inca vreo 7 minute, amestecand din cand in cand. Ia amestecul de pe foc, adauga in tigaie restul de ulei, otetul si mierea. Tot acest sos cald toarna-l peste verdeturi si amesteca bine ca sa se acopere fiecare frunzulita.