Salata calda de ciuperci cu spanac

| |
Salata calda de ciuperci cu spanac

Salata de spanac are intotdeuna gust si aroma de primavara. Insa, nu m-am gandit niciodata la o salata calda. Iata cum poti fi combinate cateva ingrediente pentru a obtine o salata extrem de gustoasa, satioasa, plina de nutrienti si cu numai 137 de calorii pe portie.

 
 
Timp de preparare: 30 de minute
4 portii
137 calorii/portie
 
Ingrediente:
1 kilogram de spana (nu baby spanac), fara tulpini
100 g radicchio tocata
2 linguri de ulei de masline extra virgin
2 felii de bacon, tocat
1 ceapa shallota, feliata
300 grame de ciuperci mixte, feliate
Un sfert de lingurita de sare
Un sfert de lingurita de piper
2 linguri de otet balsamic alb
O jumatate de lingurita de miere

Mod de preparare:
Amesteca spanacul si radicchio intr-un bol mare.
Incinde 1 lingura de ulei intr-o tigare, la foc mediu. Adauga baconul si ceapa si lasa-le sa se caleasca 4-5 minute, pana ce baconul devine crocant. Adauga ciupercile, sarea, piperul si mai lasa totul pe foc inca vreo 7 minute, amestecand din cand in cand. Ia amestecul de pe foc, adauga in tigaie restul de ulei, otetul si mierea. Tot acest sos cald toarna-l peste verdeturi si amesteca bine ca sa se acopere fiecare frunzulita.
 
 
 
 
Distribuie articolul pe:

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: