Aceasta este o salata foarte sanatoasa, cu multi nutrienti, dar si calduta pentru datile cand vii inghetat de afara. Este un pic dulce, dar si acrisoara, proaspata si hranitoare. Ingrediente 1 dovleac potrivit 1 cartof dulce mare 150 de grame de orez salbatic 100 de grame de seminte mixte, printre care seminte de dovleac, de floarea soarelui si de in 50 de mililitri de sirop de artar 50 de grame de goji 50 de grame de afine uscate 50 de mililitri de ulei de masline cateva frunze de busuioc proaspat 1 cana de apa calda sare, piper nucsoara proaspat rasa Incinge cuptorul, iar in timpul asta fierbe orezul in apa cu sare. Scurge-l si amesteca-l cu cateva linguri de ulei de masline, apoi lasa-l deoparte. Amesteca dovleacul taiat in cubulete cu 2 linguri de ulei de masline, adauga sare, piper si un sfert de lingurita de nucsoara. Baga dovleacul la cuptor pentru 20 – 25 de minute sau pana cand se ingalbeneste. Opreste focul, dar lasa-l in cuptor sa se pastreze cald. Fa un sos din siropul de artar si 50 de mililitri de ulei de masline si amesteca-l cu cartoful dulce taiat in cubulete, putina sare si un sfert de lingurita de nucsoara. Baga-i la cuptor pentru 20 – 25 de minute, timp in care ii intorci de cateva ori. Tine fructele goji intr-o cana cu apa fierbinte pentru 5 minute, apoi scurge-le. Amesteca intr-un bol orezul, semintele, fructele goji, afinele, dovleacul copt si cartofii copti. Serveste cu cateva frunze de busuioc tocate.