Recunosc ca am facut o mare pasiune pentru broccoli. Iubesc conopida asta verde care, desi pare ca a venit de pe Marte, este o pamanteasca si generoasa sursa de vitamine si minerale. Asa ca salata de boccoli cu tofu sa fie, la toata lumea. Eu am ales varianta vegetariana pentru ca am folosit tofu. Salata de broccoli se poate face si cu barnza, cea mai potrivita fiind mozzarella sau o telemea slaba si relativ moale. Salata de broccoli cu tofu este o salata calda care se face foarte repede. Deci, o solutie perfecta pentru masa de seara. Ca sa pregatesti salata de broccoli cu tofu ai nevoie de 300 de grame de broccoli, doua linguri de ulei, doua linguri de seminte de susan, un ardei iute verde, o lingurita de seminte de mustar si una de chimen, 150 de grame de tofu, o ceapa mare (rosie, daca se poate), doi catei de usturoi, o lingura de suc de lamaie, nucsoara rasa, sare, piper. Ingredientele sunt pentru patru portii, fiecare avand 170 de calorii. Incepem prin a fierbe broccoli. In apa putina, in oala cu capac, vreme de cinci minute ca sa-si pastreze culoarea frumoasa. Scurge apa clocotita, trece broccoli sub un jet de apa rece, pune-l intr-un vas si stropeste-l cu sucul de lamaie. Pune o lingura de ulei intr-o tigaie. Pune semintele de mustar, cele de chimen si susan, usturoiul si ardeiul iute tocate marunt. Caleste-le pe toate doua minute. Adauga ceapa tocata marunt. Continua sa calesti inca cateva minute pana ce se inmoaie ceapa. Potriveste de sare si piper. Pune nucsoara, iar la final, adauga broccoli si lasa totul impreuna inca cinci minute la foc mic. Cat timp se pregateste broccoli, taie tofu in felii pe care le rumenesti usor intr-o tigaie incinsa, cu putin ulei, pe ambele tarti. Aseaza feliile de branza pe o farfurie si rastoarea deasupra tot amestecul cu boccoli. Serveste salata de borccoli cu tofu imediat.