Sa numaram caloriile

Sa numaram caloriile

Dieta care urmareste scaderea in greutate insemna matematica. Numara caloriile si o sa ajungi la rezultatele pe care le doresti, pentru ca indiferent daca faci sau nu sport, indiferent daca mananci sanatos si respecti o dieta, fie ea si o dieta ideala, indiferent daca te hidratezi suficient, esential pentru a scadea in greutate este sa consumi ceva mai putine calorii decat necesarul zilnic pentru a obliga metabolismul sa arda din rezerve.

Un exces de calorii inseamna acumulare de grasime, un minus al aportului de calorii inseamna scadere in greutate, iar un echilibru perfect intre necesar si aport, o greutate stabila.

Intrebarea de 1000 de puncte este: cum este mai bine sa respecti raportul 40% carbohidrati, 30% grasimi, 30% proteine, considerat ideal, sau sa socotesti in functie de aportul adus de fiecare aliment in parte, de exemplu, 5 grame de grasimi, 30 de grame de carbohidrati, 20 de grame de proteine?

Iata raspunsurile si regulile 


O regula importanta pentru ca grasimile sa fie inlocuite si eliminate, iar musculatura mentinuta este sa consumi minim 0,75 grame de proteine pentru fiecare doua  kilograme. Dar, excesele dauneaza, asa ca daca vrei sa consumi mai multe proteine dar fara sa te ingrasi, trebuie sa mai reduci din numarul carbohidratilor. Incearca timp de 2-4 saptamani sa respecti aceste indicatii in cea mai mare parte a timpului si apoi vezi cat ai slabit.

Nu este bine sa renunti definitiv la carbohidrati, ci doar sa reduci cantitatea acestora. Nu depasi 0,75 grame la fiecare doua kilograme din greutatea ta. Cea mai buna varianta este sa alegi carbohidratii care nu contin zahar si sa-i consumi cu 30-90 de minute inainte de a merge la sala de fitness.

Un gram de grasime are noua calorii pe gram, asa ca te ingrasa mai mult decat carbohidratii si proteinele, care au doar patru calorii pe gram. De exemplu, o persoana care are 100 de kilograme (si luam aceasata valoare doar ca sa fie socotelile mai usoare), si va consuma 150 de grame dintre cele trei grupe, va primi 600 de calorii din proteine, 600 din carbohidrati si 1.350 din grasimi, ceea ce inseamna un total de 2.550 de calorii.

Poate parea cam multa grasime, dar aminteste-ti ca ea nu ingrasa neaparat, ci are si capacitatea de a mentine senzatia de satietate. Depinde de tine sa alegi grasimile cele mai sanatoase cu putinta si sa le consumi in momentele propice ale zilei, astfel incat energia sa fie consumata si nu stocata, scrie livestrong.com.

Concluzia este simpla: numara caloriile! Acum stii cum sa o faci.