Stii laptele pe care mama ta te obliga sa-l sorbi dimineata, la micul dejun? Ei bine, acum constituie o arma impotriva cancerul. Ei si? (dupa cum spun versurile unei melodii). Pai nu-i chiar un subiect oarecare, unul de duzina, cum ar putea crede unii carcotasi. Laptele in sine constituie un aliment foarte sanatos, la fel ca si restul de proteine, insa daca il vei servi cu regularitate vei putea preveni cancerul, boala care se joaca cu destinele unor oameni si poane face ca viitorul sa devina trecut. Eu am zis si o mai repet. Nu pot domnule sa beau lapte, nu pot si pace! Nu te grabi sa-mi zici ca totul tine de gusturi, iar eu resping laptele ca asa mi-a nazarit mie. Nu! Nu pot sa-l beau pentru ca imi face rau. Pentru ca organismul meu este un pic “debusolat” si percepe enzimele din lapte ca pe niste “intrusi”. Bun, si lasand deoparte problemele personale, am sa-ti spun ca o substanta din lapte are capacitatea de a preveni cancerul, de a reduce considerabil de mult riscul ca aceasta boala sa faca “ravagii” in organism. Cu toate ca subiectul s-ar putea sa-ti para in prima instanta, unul de”duzina” cum ar zice unii dintre carcotasi, este cat se poate de adevarat. Cancerul isi strange treptat-treptat tot mai multi inamici. Si asa cum iti spuneam, laptele poate preveni cancerul. De fapt consumul cu regularitate de lactate (bebelusii trebuie sa consume intre 250 si 300 de ml de lapte, iar gravidele 1 litru de lapte, iar adultii ar trebui sa bea zilnic cam 500 de ml de lapte), bogate in calciu de altfel, reduc riscul de dezvoltare a cancerului de colon si alte tipuri de cancer, atat la femei cat si la barbati. Aceasta informatie a fost data posteritatii de catre Agentia Nationala de Presa din Australia. Trebuie sa intelegi ca o doza mare de calciu, ajunsa in sistem, joaca dintr-odata rolul de “soldatel” in lupta cu cancerul. S-au facut multe teste pentru a se ajunge la aceasta concluzie, cum ca un nivel ridicat de calciu previne cancerul. S-a observat ca femeile care au consumat zilnic aproximativ 1,881 miligrame de calciu si-au scazut riscul cu 23% de a dezvolta cancer la colon, comparativ cu acele femei care consumau numai 494 de miligrame de calciu. Iar barbatii care au consumat 1,530 de miligrame de calciu si-au redus riscul de cancer la sistemul digestiv cu 16%. In concluzie, consumul de lactate echivaleaza cu un risc mai scazut de cancer la sistemul digestiv, in special cancer colorectal, atat la barbati cat si la femei. De fapt secretul din lapte se numeste…seleniu. Acest mineral are proprietati anticancerigene. Cercetatorii de la Universitatea Filnders din Adelaide, au facut tot felul de teste comparand astfel laptele de vaca cu alte suplimente nutritive pe baza de enzime din lactate. In prima instanta s-a observat ca seleniul din laptele de vaca are un impact benefic asupra nivelului de seleniu din sange. Si astfel seleniul, creste capacitatea organismului de a lupta mai usor cu aceasta boala grava numita cancer.