Rulouri de pastrav afumat

Rulouri de pastrav afumat

Rulourile cu pastrav afumat sunt o mancare suficient de "grea" ca sa mearga de sarbatori, si atat de buna incat musafirii sa aprecieze lipsa porcului. Rezultatul are si un aspect care trezeste foame instantaneu.

Pentru 4 rulouri de pastrav afumat aveti nevoie de:

115 grame pastrav afumat (patru bucati), ½ de lingura cu gelatina pudra, 115 grame de branza degresata, care si asa se inscrie in categoria alimentelor bogate in calciu, coaja rasa de la o jumatate de lamaie, 1 lingura cu maioneza (fara grasimi), 2 linguri cu ceapa tocata, 1 lingura cu marar sau fenicul tocat, cateva stafide, piper negru macinat, cateva felii de lamaie si fire de marar.
Prima data se pun 2 linguri cu apa intr-un vas si apoi se adauga gelatina.

Cum preparati rulourile de pastrav afumat

Se lasa la inmuiat  5 minute. Se lasa in apa branza de vaci, apoi se scurge si se amesteca pentru a se subtia. Vasul in care este gelatina se pune intr-o oala cu apa fierbinte si se lasa asa pana cand gelatina se dizolva. Dupa ce s-a dizolvat, se scoate vasul din oala cu apa fierbinte si se lasa compozitia sa se raceasca un pic. Gelatina se amesteca cu branza de vaci, apoi cu zeama de lamaie si coaja acesteia. Dupa care se amesteca cu maioneza si mirodeniile.

Ei bine, aici vine partea grea. Va trebui  sa amestecati pana cand compozitia capata aspectul unei spume. Apoi se pune capac si se lasa in frigider o ora. In tot acest timp pregatiti pestele. Fiecare bucata de peste se va taia pe jumatate si se presara piper. Pe fiecare din aceste jumatati de peste adaugati o cantitate egala din spuma de branza, apoi rulati. Ca si cum ati face clatite. Ei bine, difera un pic, dar ati prins ideea. Apoi se acopera rulourile si se lasa la rece. Inainte de servire se orneaza cu fire de marar si felii de lamaie.

Sa aveti pofta la rulouri de pastrav afumat!