Rulou de vitel

Rulou de vitel

 Ingrediente pentru 4 portii:
-150 grame ciuperci,
-2 fire de ceapa verde, 1 fir de cimbru,
-2 oua fierte tari,
-1 lingura cu patrunjel tocat marunt,
-1 lingura ulei, sare, piper macinat,
-4 felii de muschi de vitel (750 grame),
-1 lingurita cu coaja rasa de lamaie,
-100 grame de slanina taiata fasii,
-1/2 de cub pentru supa de carne (dizolvat in 150 ml de apa),
-125 ml de vin sec alb,
-2 linguri cu smantana.

 

Mod de preparare
Se curata ciupercile dupa care se taie cubulete. Ceapa verde se spala si se toaca marunt. Cimbrul se spala si apoi se taie in fasii.

 

Ciupercile se calesc, impreuna cu ceapa si cimbrul. Tigaia se tine la foc mare timp de 5 minute. Se amesteca continuu.
Ouale se cojesc si se toaca marunt, dupa care se adauga patrunjelul si amestecul de ciuperci. Se presara piper si sare.

 

Bucatile de carne se dau din sare, piper si coaja de lamaie si se umplu.

 

Se caleste slanina, apoi se scoate din tigaie. Se prajesc rulourile de carne in grasimea lasata, se adauga slanina, supa de carne si vinul. Tigaia se acopera si se lasa pe foc timp de 1 ora.

 

Valoarea nutritiva
O portie are: 470Kcal, 42 grame proteine, 30 grame grasimi, 2 grame carbohidrati.

 

Pofta buna!