Rosii umplute cu crema de conopida

Rosii umplute cu crema de conopida

Conopida este o leguma pe care nu o exploatam suficient cand vine vorba de mancare poate si din cauza faptului ca nu gasim suficiente metode de a o gati. Ceva retete unde conopida este ingredientul principal gasiti aici. Pe langa retetele vechi adaugam si rosii umplute cu crema de conopida.

Conopida este in plin sezon, asa ca azi avem o reteta delicioasa care sunt sigur o sa va placa.

Ca sa facem rosii umplute cu crema de conopida ai nevoie de 4-5 rosii, 350 de grame de conopida, un catel de usturoi, doua linguri de iaurt light, sare si piper.

Din conopida care iti ramane fa piure de conopida

Conopida se curata de frunze si se desface in buchetele mici care se spala bine, iar apoi se fierb in apa cu sare pana cand se inmoaie. Se proceseaza cu blenderul sau cu robotul de bucatarie pana cand obtinem o pasta  omogena. Se adauga iaurtul si usturoiul ras si se mixeaza in continuare, iar apoi se asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Rosiile se taie in partea de sus, se golesc de samburi si zeama. Se umplu cu crema de conopida si se servesc imediat.

100 de grame de rosii umplute cu crema de conopida contin: 56 calorii, 0,2 grame de proteine, 0.2 grame de lipide, 12 grame de carbohidrati.

Pofta buna!