Rosii cu migdale si pesto

Rosii cu migdale si pesto

Imaginatia este secretul mancarurilor gustoase. Combinatiile, indrazneala si joaca in bucatarie sunt calea catre bunatati. O dovada: salata de rosii cu migdale si pesto. Simpla, eleganta si foarte gustoasa. Evident si foarte sanatoasa.

Ca sa o pregatesti ai nevoie de vreo 400-500 de grame de rosii cherry, o mana zdravana de migdale, o lingura de suc de lamaie, sare si piper si vreo patru linguri de pesto (pe care il poti prepara dintr-o mana frunze proaspete de busuioc, doua-trei linguri de parmezan ras, patru linguri de ulei de masline, doi-trei catei de usturoi, sare si piper).

 

Pune toate ingredientele pentru pesto intr-un blender. Adauga si o parte din migdale. Taie rosiile in doua, adauga peste ele migdalele, apoi sosul pesto.

Amesteca usor, potriveste de sare si piper, adauga, daca este nevoie, putin suc de lamaie si delecteaza-te cu o salata sanatoasa si parfumata. Rosiile cu migdale si sos pesto merg de minune simple, pentru ca sosul pesto si migdalele o fac satioasa sau, daca vrei, impreuna cu o felie de paine prajita.