Romanii mananca porc

Romanii mananca porc

Porc, porc si iar porc. Cam asa suna meniul meu in copilarie. Ce-i drept mancarurile cu carne de porc se gateau cu precadere iarna. Vara puiul era rege in farfurii. Iata insa ca romanii mananca porc. E carnea noastra preferata, de unde si explicatiile pentru cozile din alimentara.

    

Asociatiile din domeniu si-au analizat datele si au concluzionat ca un roman mananca aproximativ 32 de kilograme de carne de porc anual. Mai putin decat media europeana de 45 de kilograme.Un calcul simplu arata ca doar carnea de porc singura acopera jumatate din consumul de carne din tara.

In ordinea preferintelor urmeaza carnea de pasare din care mancam cam 15-20 de kilograme pe an, tot sub media europeana, de 24 de kilograme pe cap de locuitor.

Vita nu e destul de populara si reprezinta doar 10% din consumul de carne. In Uniunea Europeana insa consumul de carne de vita se ridica la 40% din consumul total de carne.

In total fiecare roman mananca anual 60 de kilograme de carne pe an, arata analizele.

 

Evident ca sunt exclusi vegetarienii. Acum ca ati aflat cat mancam, mai aflati si ca urmeaza sa scoatem mai multi bani din buzunar. Pana acum s-au anuntat scumpiri doar la mezeluri, pe care oricum va sfatuim sa le ocoliti cat puteti.

Lectii de dieta pentru vegetarienii in devenire

Vestea buna vine pentru cei care prefera carnea de pui. Producatorii anunta ca nu mai pot creste preturile. Dar, cum spuneam, romanii mananca mai mult porc. Asa ca poate totusi veti plati mai mult.