Risotto cu dovlecel, ciuperci si parmezan este un fel de mancare in sine, dar poate fi consumat si ca o garnitura. Ingrediente: – 2 cani de orez; – 6 cani de supa de legume sau pui, daca nu aveti e ok si apa simpla; – 100 grame unt; – 4 linguri ulei; – o ceapa mare; – un dovlecel taiat cuburi mici; – un pahar mic de vin alb; – 4-5 linguri cu parmezan ras; – o ceasca de ciuperci uscate si rehidratate sau ce alte ciuperci va plac; – o legatura patrunjel; – o lingura suc de lamaie; – sare dupa gust. Mod de preparare: 1. Puneti untul intr-un vas la topit, adaugati uleiul. 2. Cand amestecul s-a incins, adaugati ceapa tocata marunt, lasati un minut, dupa care puneti orezul si amestecati cateva minute. 3. Adaugati vinul, amestecati, dupa care puneti o jumatate de cana de apa sau supa si ciupercile. 4. Lasati totul sa fiarba pana cand supa este complet absorbita, amestecand din cand in cand. Repetati operatia adaugand si restul de supa si lasati orezul sa mai fiarba pana cand este bine facut. 5. Cu 15 minute inainte sa fie gata, adaugati cuburile de dovlecel. Important este ca dovlecelul sa ramana putin crocant. 6. La final, adaugati patrunjelul, parmezanul si sucul de lamaie. Pofta buna!