Risotto cu ciuperci si nuca

Risotto cu ciuperci si nuca

Mancarea este perfecta daca folosesti nuca usor rumenita in cuptor. Dar daca vrei sa pregatesti mancarea repede, „arde” aceasta etapa.  

Pentru un rezultat de exceptie alege ciuperci de padure, dar poti merge si pe varianta „economic” si sa folosesti ciuperci albe de cultura. 

Pentru risotto cu ciuperci si nuca ai nevoie de: 350 de grame de ciuperci, 175 de grame de orez, 100 de grame de miez de nuca, cateva crengute de cimbru proaspat, cateva linguri, cu varf, de parmezan ras, un litru de supa de pui sau de legume, ulei, sare, piper. 

Ca sa pregatesti risotto cu ciuperci si nuca incepe prin a toca marunt nuca. Pune ulei la incins intr-o tigaie si caleste ciupercile, taiate in felii, 2-3 minute. Adauga nuca tocata si continua sa calesti. Pune supa de pui la incalzit. Adauga, peste ciuperci si nuci, orezul si caleste totul impreuna pentru cateva minute. Adauga supa fierbinete si tine mancarea la foc mic, pana ce orezul se umfla si fierbe, iar supa este absorbita. Mancarea nu trebuie scazut, insa, foarte tare.

Adauga cimbru proaspat si piper si amesteca. Imparte mancarea in patru portii. Serveste cu parmezan ras deasupra.  O portie de risotto cu ciuperci si nuca are doar 300 de calorii, asa ca poti savura in liniste aceasta bunatate.

Incearca si risotto cu mazare si verdeturi.